•  
      • MARGARITA I DŽULIJAN
        • MARGARITA I DŽULIJAN

          Marguerite & Julien

          • Država:
          • France
          • Program:
          • Fokus Evropa
          • Trajanje:
          • 105'
          • Režija:
          • Valérie Donzelli
          • Scenario:
          • Valérie Donzelli, Jérémie Elkaïm, Jean Gruault
          • Uloge:
          • Anaïs Demoustier, Jérémie Elkaïm, Frédéric Pierrot, Aurélia Petit
          • Festivali:
          • 2015 Cannes International Film Festival
          • Fotografija:
          • Céline Bozon
          • Montaža:
          • Pauline Gaillard
          • Muzika:
          • Yuksek
          • Producent:
          • Edouard Weil, Alice Girard
          • Produkcija:
          • Rectangle s co-producers:
          • Wild Bunch, Orange Studio, France 2 Cinéma, Scope Pictures, Framboise s
          • Distribucija:
          • MCF MegaCom Film
        • Projekcije

          04. Mar | 22:30 | 250 RSD
          Dom omladine

          05. Mar | 16:30 | 350 RSD
          Cineplexx UŠĆE sala 1

          06. Mar | 15:00 | 250 RSD
          Fontana

        • SINOPSIS

          Žilijen i Margerit de Ravale, sin i kći Lorda od Turlavila, od detinjstva su gajili nežnu ljubav jedno prema drugom. Ali, kako odrastaju, njihova međusobna naklonost pretvara se u proždrljivu strast. Skandalizovano njihovom aferom, društvo ih progoni. Nemoćni da se odupru svojim osećanjima, oni beže...

          Valeri Donzeli rođena je 1973. godine u Epinalu, departman Vogezi, Francuska. Donzeli je glumica, scenaristkinja i rediteljka, poznata po ostvarenjima Declaration of War i The Queen of Hearts.

           

           

          Filmografija / Filmography:

          2015 Marguerite & Julien

          2013 Just Love! / Que d'amour!

          2012 Hand in Hand / Main dans la main

          2011 Declaration of War / La guerre est déclarée

          2009 The Queen of Hearts / La reine des pommes

    •  
    •  
    •