•  
      • VULKAN
        • VULKAN

          Ixcanul

          • Država:
          • Guatemala / France
          • Program:
          • Glavni program - takmičarski
          • Trajanje:
          • 93'
          • Režija:
          • Jayro Bustamante
          • Scenario:
          • Jayro Bustamante
          • Uloge:
          • María Mercedes Coroy, María Telón, Manuel Antún
          • Festivali:
          • 2015 Berlin, Toronto, Karlovi Vari, San Sebastian, BFI London
          • Montaža:
          • Cesar Diaz
          • Muzika:
          • Pascual Reyes
          • Producent:
          • Jayro Bustamante, Marina Peralta, Pilar Peredo, Edgard Tenembaum
          • Produkcija:
          • La Casa de , Tu Vas Voir s
          • Distribucija:
          • Dexin Film
          • Nagrade:
          • 2015 Berlin - Srebrni medved, nagrada Alfred BauerBerlin - Silver Bear Alfred Bauer Prize
        • Projekcije

          05. Mar | 22:00 | 300 RSD
          Dvorana Kulturnog centra

          06. Mar | 17:30 | 350 RSD
          Cineplexx UŠĆE sala 5

        • SINOPSIS

          Marija, sedamnaestogodišnja pripadnica plemena Maja, živi sa roditeljima na plantaži kafe u podnožju aktivnog vulkana. Ugovoren joj je brak sa nadzornikom farme. Međutim, Marija žudi da otkrije svet sa druge strane planine, mesto koje ne može čak ni da zamisli. Zato zavodi berača kafe koji želi da pobegne u SAD. Kada je on napusti, Marija iznova otkriva svoj svet i kulturu.

          Jayro Bustamante

           

          Rođen 1977. u Gvatemali, Bustamante je studirao komunikacije i kasnije režirao reklame za agenciju Ogilvy & Matter. Odlazi na studije filma u Pariz i scenarija u Rim. Njegovi kratki filmovi, uključujući Cuando sea grande, nagrađeni su na festivalima brojnim nagradama.

           

           

          Filmografija /Filmography

           

          2015 Ixcanul

          2014 El escuadron de la muerte

          2011 Cuando sea grande

          2010 Au détour des murs, les visages d’une cité

          2009 Usted

          2006 Todo es cuestion de trapos 

    •  
    •  
    •