•  
  • Restoran pretvoren u bioskopsku salu

   FEST 2016 / Vesti / Restoran pretvoren u bioskopsku salu
   29. Februar 2016.
   U restoranu Komunale biće prikazan film „Noma, gurmanska bajka", reditelja Pjera Dešampsa, koji predstavlja svojevrsno putovanje u misaoni svet kuvara Renea Redžepija

    

   Kao što je i najavio svojim ovogodišnjim sloganom, 44. FEST zaista briše granice. Ljubitelji ove manifestacije navikli su da svake godine festival uvede neku interesantnu novinu. Naime, ovog puta, to će biti premijerno prikazivanje filma, ni manje ni više nego u restoranu!

   Simbolično, biće prikazan film „Noma, gurmanska bajka“, reditelja Pjera Dešampsa, koji predstavlja svojevrsno putovanje u misaoni svet kuvara Renea Redžepija. Ova nesvakidašnja priča premijerno će biti prikazana u restoranu Komunale, što je prvi put u istoriji FEST-a da se projekcija održi na jednoj takvoj lokaciji. Ova manifestacija godinama unazad nas je razmazila neuobičajenim, zanimljivim pratećim programom, ali ove godine napravljen je i korak više.

   Srpska publika će film o jednom od najuticajnijih svetskih restorana ovog veka imati priliku da pogleda u toku trajanja festivala, i da se na taj način otisne preko granice, put Kopenhagena, gde kulinarska priča počinje. 

  •  
  •  
  •