•  
  • GRANICA JE ZATVORENA

   FEST 2016 / Vesti / GRANICA JE ZATVORENA
   01. Mart 2016.
   Tokom trajanja 44. FEST-a u holu Doma omladine u Beogradu biće postavljena izložba Muzeja afričke umetnosti pod nazivom: „GRANICA JE ZATVORENA"

   Tokom trajanja 44. FEST-a u holu Doma omladine u Beogradu biće postavljena izložba Muzeja afričke umetnosti pod nazivom: „GRANICA JE ZATVORENA“.  Ova izložba prvi put je postavljena u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu, 11. septembra 2015. godine i rezultat je saradnje  Muzeja sa NVO „Grupa 484“.

   Originalni koncept izložbe „GRANICA JE ZATVORENA“ uključivao je radove grupe umetnika - Ivane Bogićević-Leko, Snežane Skoko, Luke Kneževića Strike i kolektiva ŠKART - koji su između 2013. i 2015. godine posećivali centre za tražioce azila u Sjenici, Bogovađi, Banji Koviljači i Krnjači. U interakciji sa korisnicima tih centara, nastao je izloženi materijal - umetnički radovi / dokumenti. U prostoru Doma omladine biće izložen segment izložbe - „migrantske mape“ kolektiva ŠKART.

   Cilj izložbe je podizanje svesti javnosti o načinu na koji posmatramo istorijski trenutak migracija u kojem i sami delom sudelujemo. Ono što određuje ovu izložbu jeste njena izrazita društveno-aktivistička nota, što predstavlja relativno novi pojam i praksu za muzeje, pogotovo one koji deluju u Srbiji.

   Izložba u Domu omladine biće otvorena tokom trajanja 44. FEST-a, do 6. marta 2016. godine.  

  •  
  •  
  •