•  
  • Dobitnici nagrada 44. Festa

   FEST 2016 / Vesti / Dobitnici nagrada 44. Festa
   06. Mart 2016.
   Dobitnici nagrada 44. Festa su se, posle izjava zahvalnosti na svečanoj ceremoniji uručenja Beogradskih pobednika i drugih priznanja, obratili i novinarima

   Dobitnici nagrada 44. Festa su se, posle izjava zahvalnosti na svečanoj ceremoniji uručenja Beogradskih pobednika i drugih priznanja, obratili i novinarima.

   Ivan Maloča, producent filma „S one strane“

   Zahvalni smo pre svega Festu koji je uvrstio naš film u program. Nismo ni znali da se dodeljuju nagrade, a dobili smo ih tri. Normalno da se odlično osećam. U Beogradu sam trenutno sam jer su reditelj Zrinko Ogresta i ekipa večeras na premijeri u Splitu.

   To je mali, ali slojevit film koji puno govori o našoj stvarnosti, kroz odnos dve osobe 20 godina posle rata, ozbiljna drama, koja možda nije za široku publiku, ali nadam se da će ove nagrade biti dodatni impuls publici da vidi naš film koji kreće u distribuciju za nekoliko dana i u Srbiji i u Hrvatskoj.

   Sa srpskim distributerima i producentima odavno dobro sarađujem, nadopunjujemo se, odnosi su maksimalno korektni, samo bih voleo da se to proširi i na druge oblasti.

    

   Nikola Ljuca, reditelj filma „Vlažnost“

   Ne mogu još da dođem sebi. Ponosan sam na celu ekipu, ali i na druge nagrađene kolege. To je ono za šta mislim da je pravi put. Ali najsrećniji sam što je nagrađen Miloš Timotijević. To mi je bilo najvažnije, jer on čini film „Vlažnost“. Ostalo mi je usputno, ali je lepo.

   Nataša Damjanović, producent filma „Vlažnost“

   Nadam se da će nam ove nagrade pomoći u distribuciji. Do sada smo imali odlične reakcije po Srbiji, divne razgovore sa publikom posle projekcija u Nišu, Kragujevcu... Dakle, publika postoji, samo joj treba ponuditi pravi pristup.

   Vladimir Vidić, producenti filma „Vlažnost“

   Naš film je nešto drugačije u odnosu na uobičajenu srpsku produkciju. Gledanost nam je važna, ali su ove nagrade na Festu važnije jer su ih dobili  ljudi koji su generacijski povezani. Možda smo pokrenuli neki novi talas.

    

   Miloš Timotijević, glumac u filmu „Vlažnost“

   Najzad osećam da je sa mene spao teret ove uloge. Nagrada Festa mi je velika čast, ali i velika odgovornost. 

    

   Stevan Filipović, reditelj filma „Pored mene“

   Moja nagrada pripada celoj ekipi i armiji mladih glumaca ovog filma. Divno je kad možete da osetite taj trenutak - da generacija koja voli film počinje u isto vreme da snima filmove, da utičemo jedni na druge. Svi smo različiti, ali smo već sarađivali. Nadam se da u toj interakciji podižemo kvalitet onoga što radimo, a samim tim i cele naše kinematografije.

    

   Pavle Vučković, reditelj filma „Panama“

   Imali smo premijeru u Kanu, ali divno je dobiti nagradu baš na Festu. Ovde sam od malih nogu učio o filmu, na Festu sam zavoleo film.

    

   Rediteljka i glumica Mirjana Karanović nije u Beogradu, ali je poslala pismo koje je pročitala producentkinja „Dobre žene“ Snežana Penev.

   „Za mene je izuzetna čast i veliko zadovoljstvo što je film „Dobra žena“ dobitnik nagrade koja nosi ime osnivača Festa Milutina Čolića. Ja sam rasla uz Fest, formirala svoja prva znanja o filmu i Fest je uticao na moj filmski ukus. Zahvaljujem žiriju koji je prepoznao i nagradio ne samo mene već i celu autorsku ekipu. Ponosna sam da mi takvi umetnici odaju priznanje.  Ovo je velika podrška mom budućem radu“, poručila je Mirjana Karanović.

    

   Rediteljka filma „Dnevnik jedne tinejdžerke“ Mariel Heler zahvalila se putem video poruke iz Los Anđelesa, reditelj „99 domova“ Ramin Bahrani poslao je poruku mejlom, a pozdrave publici Festa od reditelja filma „Odabrane“ Davida Pablosa prenela je glumica Leidi Gutierez. 

  •  
  •  
  •