•  
  • Žiri nagrade „Nebojša Đukelić"

   FEST 2016 / O festivalu / Žiri / Žiri nagrade „Nebojša Đukelić"
   Žiri u sastavu Zoran Janković, Stjepan Hundić i Filip Feti Dautović ove će godine dodeliti nagradu „Nebojša Đukelić" filmu koji po njihovom mišljenju na najbolji način spaja tradiciju bioskopskog i umetničkog filma, a u duhu kritičarskog rada Nebojše Đukelića, usmerenog ka mirenju ove dve struje

   ZORAN JANKOVIĆ
   Filmski, književni i muzički kritičar, Srbija / Film, Literary and Music Critic, Serbia

   Zoran Janković je diplomirani profesor engleskog jezika i književnosti. Prikaze iz tekstove iz oblasti filma i popularne kulture objavljivao je ili objavljuje u brojnim medijima kao što su City Magazine, Popboks, Huper, Yellow Cab, NIN, Pressing, Hi Files, Optimist, Mediantrop, Etnoumlje, Pazi, snima se, Bookvar... Autor je eseja Nikad pokoran: Marble Ass Želimira Žilnika, objavljenog u okviru zbornika Novi kadrovi (Clio, 2008). Jedan je od trojice autora Vodiča kroz srpski film 2000-2015 koji će uskoro biti objavljen.

   STJEPAN HUNDIĆ
   Direktor Fantastik Zagreb film festivala, producent / Director of Fantastic  Zagreb film festival, producer

   Stjepan Hundić se kontinuirano bavi filmskim novinarstvom i kritikom od 1989. godine, objavljujući za vodeće hrvatske i međunarodne publikacije širom Evrope i SAD, uključujući i Holivud Riporter. Radio je kao glavni i odgovorni urednik različitih filmskih časopisa, uključujući regionalno izdanje britanskog mesečnika Total Film. Od 1992. učestvuje u svojstvu filmskog kritičara, novinara (TV i radio), člana žirija i paneliste na međunarodnim festivalima (Sandens, Kan, Toronto itd) i na najznačajnijim filmskim sajmovima (UniFrance Paris, EFM Berlin, Filmart Hong Kong i drugim). Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara i Međunarodne federacije filmskih kritičara. Direktor je i osnivač filmskog festivala Fantastic Zagreb.

   FILIP FETI DAUTOVIĆ
   profesor na Katedri za filmsku i televizijsku produkciju

   Rođen je 1950. u Beogradu. Magistar je nauka iz oblasti umetnosti filma.
   Uporedo sa studijama radi i na Televiziji Beograd. Zamenik je glavnog urednika  Zabavno-sportskog programa RTS od 1993. godine. Bio je producent nekoliko igranih i dokumentarnih filmova i velikog broja TV emisija. Autor je i urednik više zabavnih programa, putopisa, reportaža i intervjua koji su emitovani na programima RTS.
   Od 2001. prelazi na beogradski Fakultet dramskih umetnosti, gde radi kao profesor na Katedri za filmsku i televizijsku produkciju do 2015. godine.
   Autor je romana „Sinovi neba“, objavljenog 2001. 2015. godine bio je dobitnik Nagrade za doprinos srpskoj kinematografiji na novosadskom filmskom festivalu Cinema City IFF.

  •  
  •  
  •